Timo Martikainen

Lakiasiat kokemuksella

Kirjaudu

Lakikolumnit

Elatusavun korotus

Elinkustannusindeksin korottumisen myötä myös elatusvelvollisten maksama elatusapu korottuu 2,38 % elatukseen oikeutettua kohden. Elatusvelvollisen tulee maksaa elatusavun korotettua määrää tammikuusta 2011 alkaen.

Lue lisää...

Koiran kikkarareet jalkakäytävillä

On koittanut kevät ja silloin perinteisesti yleisönosastoilla kirjoitetaan koirien omistajien tekemättä jättämisistä eli kikkareet,  jotka on jätetty jalkakäytävälle. Monikaan ei taida tiedostaa, että asiasta on olemassa tarkat säännökset Järjestyslaissa  ja siivoamisen laiminlyönnistä – siis jalkakäytävillä! - on säädetty myös rangaistus.

Lue lisää...

Sananvapaus

Mitä sitten lehdissä, kirjoissa ja netissä saa oikeastaan kirjoittaa? Oikeuden vaa´assa on usein sananvapaus ja yksilön vapaus sekä kunnian suoja. Molemmat ovat perusoikeuksia. Ei ole perusvapautta kirjoitella mitä sylki suuhun tuo.

Lue lisää...

Oikeuskäytäntöä elatusavusta

Kuten kaikki tietävät, lasten kasvatus on lähes yhtä kallista kuin hevosen pitäminen. Siinä saattaa jäädä autokin uusimatta lasten harrastusten vuoksi. Avioliitossa lapsen kulut jakaantuvat kahdelle ja perheen kulut ovat pienemmät kuin kahden erillään asuvan vanhemman. No oikeasti lapsia ei ajatella kulueränä – paisti sitten erotessa?

Lue lisää...

Copyright © 2014 Timo Martikainen. All Rights Reserved.