Näin kai saa kirjoitella ainakin yhden oikeustapauksen mukaan.

Kun oikeuskäytännössä taas ainakin kohdasta 2 seuraa pääsääntöisesti rangaistus ja suusi korvausvastuu, miksi Vanhasta saa uhata ja uhata räjäytyksellä?

Taitaa olla joko tai?

Nettiin kirjoittaminen on verrattavissa esim. kirjeisiin ja ainakin tietokoneen ip-osoite saadaan selville. Näin nettiin kirjoittamisessa ei saa uhkailla tai herjailla, kehottaa rikoksiin eikä muutoikaan toimia rikollisesti.
Itse olen aikoinaan hylännyt käräjäoikeudessa vuosi sitten koulun räjäyttämistä koskevan syytteen, kun keskustelupalstan otsikossa (sitä tarkkaan lukien) oli sana ”vitsi”. Kohdan 1 uhkaus ei tunnu vitsiltä. Ehkäpä se on ollut vain niin epäuskottava, ettei sitä kukaan ole ottanut tosissaan. Mutta entäpä jos koko eduskuntatalo olisi tyhjennetty? Silloin todennäköisesti uhkaus olisi otettu todesta ja uhkaaja olisi tuomittu rikoksesta ja korvauksetkin olisivat olleet melkoiset. Tapaus ratkaistaan vielä ylemmissä oikeusasteissa. Odotetaan jännityksellä lopputulosta.
Volvo irtisanoi työntekijän, joka oli moittinut työnantajaa vaikka ainakin lehtijutun mukaan näytti että tämä oli ollut lähinnä turhautunut. No ehkäpä jokin oikeusaste Ruotsissa pohtii potkujen oikeutusta.
Nettipalstat ovat avoimia kaikille. Niin mukavaa ja helppoa kuin turhaumia onkin purkaa netissä, niin seuraukset voivat olla yllättävän ankarat. Jäitä hattuun!
timomartikainen