Meidän edellinen pääministerimme Matti Vanhasen elämää kuvailtiin ihan kirjan verran. Korkein oikeus totesi Sukupuolielämästä ja intiimeistä yksityisistä tapahtumista ilmaistut tiedot ja vihjaukset liittyvät yksityiselämän ydinalueeseen. Niiden luvaton julkistaminen on myös ollut omiaan aiheuttamaan V:lle puheena olevassa säännöksessä tarkoitettua vahinkoa, kärsimystä tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kirjan tekijän ja kustantajan sananvapaudesta ei voida johtaa oikeutusta tällaisten tietojen ja vihjausten julkistamiseen kirjassa, vaan heidän sananvapautensa rajoittamista on näiltä osin pidettävä V:n yksityisyyden suojan kannalta välttämättömänä.

Se että ”harrastettiin seksiä Matin kanssa” ei ole varmaan varmaan yllätys. Yllätys varmaan olisi ollut, jos sitä ei olisi harrastettu. No miten tätä viatonta harrastustoimintaa sitten tarkemmin suoritetaan, on kahden ihmisen välinen asia, vaikka olisi pääministeri. Muiden henkilöiden osalta yksilön suoja on vielä korkeammalla.

Mutta kerronpa kuitenkin tarinan jossa liikutaan sananvauden rajan oikealla puolella?

Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen lääkäri rehvastelivat saavutuksillaan.
Norjalainen aloitti:
Meillä tuli vastaanotolle mies, jolla oli jäljellä enää pikkurilli. Rydyimme sitten rakentamaan uutta kehoa pikkurillin ympärille ja miehen uudesta kehosta tuli niin hyvä, että kun hän palasi töihin tehtaalle, jäi 5 miestä työttömäksi potilaan tehokkuuden vuoksi.
Ruotsalainen vastaa:
Meille tuli hoidettavaksi palomies, joka oli palanut kokonaan yhtä hiusta lukuunottamatta. Loimme hänelle uuden kehon, ja tällä hetkellä 10 palomiestä on työttömänä potilaan tehokkuden vuoksi.
Tähän suomalainen lääkäri Vanhanen toteaa lakonisesti:
Mul rupes kerran vatsas kiertää. Mä sain hullun idean ja telkesin pienen purkauksen lasipurkkiin. Laboratoriossa mä tiivistin tätä kaasua, ja vuoden jälkeen oli kokonainen ihminen kasassa. Mä nimesin sen Matiks ja Matti rupes menestyyn. Tällä hetkellä se on Suomen pääministeri ja puolet Suomen kansasta on työttömänä.